Ο Ιησούς Χριστός σε προσκαλεί

without-hope.jpgΗ κρίση που ζούμε μπορεί να ονομάζεται “οικονομική”, αλλά στη πραγματικότητα είναι κυρίως πνευματική και ηθική. Ο άνθρωπος, ζαλισμένος από την αλαζονεία του ξαφνικού φαινομενικού πλούτου, εγκατέλειψε τον Θεό και τον πλησίον του. Στη πραγματικότητα, βρίσκοντας το χρήμα, χάσαμε τον εαυτό μας: (Παρ. α:19) Τοιαύται είναι αι οδοί παντός πλεονέκτου· η πλεονεξία αφαιρεί την ζωήν των κυριευομένων υπ’ αυτής. Τώρα που χάσαμε ξανά το χρήμα, αντί να στρέψουμε το βλέμμα μας στον Θεό, του γυρνάμε για μια ακόμη φορά τη πλάτη. Ο Θεός δεν μπορεί να μας βρει πουθενά!

Σε πείσμα όμως των καιρών, η Αγάπη του Θεού, εκφρασμένη στο Σταυρό του Γολγοθά όπου ο Ιησούς Χριστός πέθανε απολυτρωτικό θάνατο για τον καθένα από εμάς, φωνάζει δυνατά: (ΙΩΑΝ γ’16) Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. 

Η πρόσκληση του αγαπημένου μας Σωτήρα Ιησού Χριστού, αγγίζει τη ψυχή μας σαν βάλσαμο: (ΜΑΤΘ ια’28) Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. 29 Άρατε τον ζυγόν μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’ εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών· Η “σωτηρία” σου δεν είναι χαμένη υπόθεση. Μη περιμένεις να γίνεις “καλός άνθρωπος” για να δώσεις τη καρδιά σου στο Χριστό. Ο λόγος του Θεού μας λέει ότι αυτό είναι αδύνατο: (ΡΩΜ γ’23) επειδή πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού,  24 δικαιούνται δε δωρεάν με την χάριν αυτού διά της απολυτρώσεως της εν Χριστώ Ιησού, … Η επιστροφή σου στην αγκαλιά του Χριστού και στο Πνεύμα της διδαχής Του, είναι η μοναδική σου ελπίδα να ξαναβρείς τη παιδική σου αθωότητα και να πλημμυριστεί η καρδιά σου από την ευλογία και την ειρήνη του Θεού.

JESUS IS TOUCHING YOUΌλοι μας είμαστε αμαρτωλοί και δεν θα γίνουμε ποτέ τέλειοι. Εδώ είναι και η μεγάλη δύναμη του Ευαγγελίου, ότι ενώ είμαστε έτσι κι αλλιώς αμαρτωλοί, ο Χριστός γίνεται για εμάς θυσία, ώστε όποιος τον δεχτεί να βρεί την αιώνια ζωή: (ΕΦΕΣ β’1) Και εσάς όντας νεκρούς διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίας εζωοποίησεν… (ΡΩΜ ε’8) αλλ’ ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς, διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών.

Αγαπητέ φίλε / φίλη. Δεν είναι τυχαίο που μέσα από όλα τα σκουπίδια που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, τα μάτια σου διαβάζουν σήμερα αυτά τα λόγια. Είναι η στιγμή του Θεού, είναι η δική σου ώρα που ο Θεός έχει διορίσει πριν γίνει ο κόσμος: (ΕΒΡ δ’7) πάλιν διορίζει ημέραν τινά, … Σήμερον, εάν της φωνής αυτού ακούσητε, μη σκληρύνητε τας καρδίας σας. (Β’ΚΟΡ ς’2) …εν ημέρα σωτηρίας σε εβοήθησα· ιδού, τώρα καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού, τώρα ημέρα σωτηρίας·

prayΕκεί που είσαι αυτή τη στιγμή, όπου κι αν είσαι, νίκησε τη ντροπή σου, διώξε αποφασιστικά τις αρνητικές σκέψεις, κλείσε τα μάτια σου και κάνε με τη σκέψη σου και το πνεύμα σου μια μικρή προσευχή στο όνομα του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός είναι πρόσωπο, μίλα Του λοιπόν σα να μιλάς σε κάποιον φίλο σου. Περίγραψέ Του πως νοιώθεις, τους φόβους σου, τις ανασφάλειές σου, τη κούρασή σου. Πες Του ότι Τον αγαπάς, ότι Τον ευχαριστείς που πέθανε για σένα, ότι μετανοιώνεις για τις αμαρτίες σου και ότι θέλεις να Τον ακολουθήσεις. Τέλος, ζήτα Του βοήθεια ώστε να σε οδηγήσει Εκείνος στα επόμενα βήματα της εν Χριστώ ζωής σου: (ΙΩΑΝ ς’37) Παν ό,τι μοι δίδει ο Πατήρ, προς εμέ θέλει ελθεί, και τον ερχόμενον προς εμέ δεν θέλω εκβάλει έξω·

Άφησε το βάρος σου σ’ Εκείνον! ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ!

Ο Λόγος του Θεού, πρέπει να είναι ο οδηγός, η πυξίδα και ο λύχνος που θα φέγγει στους σκοτεινούς τόπους της ζωής σου. Μπορείς να προμηθευτείς μια Καινή Διαθήκη από ένα οποιοδήποτε Βιβλιοπωλείο, για λιγότερο από 10 Ευρώ. Αν θές, συμπλήρωσε τη παρακάτω φόρμα και θα σου στείλουμε εντελώς δωρεάν μια Καινή Διαθήκη για να μελετάς τη Διαθήκη του Θεού που περιέχει όλες τις υποσχέσεις του Θεού και το θέλημα του Θεού. Εκεί θα βρεις απάντηση σε κάθε σου απορία. Δεν πρόκειται για άλλο ένα λογοτεχνικό ή φιλοσοφικό βιβλίο, αλλά για Πνεύμα και Ζωή: (ΙΩΑΝ ς’63) …οι λόγοι, τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι.

Αν χρειαστείς να μιλήσεις σε κάποιον, κάλεσε στο τηλέφωνο 6944 742244. Δεν υποσχόμαστε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, υποσχόμαστε όμως ότι θα σε ακούσουμε με προσοχή και θα σου πούμε τι λέει ο Λόγος του Θεού για το θέμα που σε απασχολεί.

Ο Θεός να μας ελεεί και ευλογεί όλους !

About Dimitrios Dalianis

Dimitrios Dalianis is a Civil Engineer educyaed in Britain. He finished his O' and A' levels in Concord College in Shrewsbury and has got his BSc and MSc in Civil and structural Engineering at the University of Bradford. He is the founder and owner of "Dalianis Architects" firm (www.dalianisarchitects.com), based in Corfu and Kifisia, Greece.
This entry was posted in ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s